Jubileum Taikai Ryu Sui Kan dojo in Waldniel

We onderhouden al jaren warme banden met de Ryu Sui Kan kyudojo in Waldniel. Shige sensei is de leraar van André en hij bezoekt regelmatig de dojo voor gastlessen. Een jubileum taikai ter ere van het 5-jarig bestaan van de dojo konden we dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. Op zaterdag 7 juli stapte dan ook een behoorlijke delegatie van de dojo in de auto op weg naar Waldniel. 

Voordat de Taikai begon waren er eerst demonstraties van iaido, karate, taiko en natuurlijk kyudo. Daarna kon de 'bmi' taikai beginnen. De deelnemers moesten vooraf de kracht van hun bogen laten meten tesamen met hun treklengte. Daarna werden ze in 5 klassen ondergebracht om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Rik mocht zichzelf na een aantal ronden winnaar noemen in zijn gewichtsklasse, maar overall winnaar van het tournooi was toch te hoog gegrepen. 

Na het tournooi was er ruimte voor een hapje en een drankje om de avond dan verder af te sluiten met kyudo spelletjes zoals het schieten op balonnen. Een geslaagde dag en we danken Shige sensei voor de uitnodiging.