EKF / IKyF Seminars (update)

Het zomerseizoen is traditioneel het moment dat er internationale kyudo seminars en examens worden georganiseerd. De Kyudo Renmei Nederland is aangesloten bij de Europese Kyudo Federatie (EKF), die op haar beurt weer aangesloten is bij Internationale Kyudo Federatie (IKyF). Buiten Japan zijn zij de enigen die erkende seminars en Dan graad examens kunnen organiseren. In juli is er in Europa op seminar gebied dus een hoop te beleven. Er wordt gestart in het Poolse Poznan waar een drie-daags seminar wordt georganiseerd voor mudan tot en met 3e Dan met aansluitend Dan graad examens. Daarna worden er in Frankfurt twee seminars georganiseerd. Een A-seminar voor deelnemers van 4e Dan en hoger, en een B-seminar voor 3e Dan en lager. Beide seminars worden ook afgesloten met examens. Als laatste zijn er dan nog examens zonder seminar op 24 en 25 juli in Noisiel voor 4e dan en lager. 

De resultaten van alle seminars en shinsa zijn intussen binnen.

- In Poznan (Polen) zijn Rienk Donga en Daniël Lingaard van de Hunze dojo geslaagd voor respectievelijk hun 2e en 3e Dan
- In Frankfurt (Duitsland) zijn Paula Vos de Wael en Vincent Vos de Wael (Shudokan dojo) geslaagd voor hun 2e Dan.
- In Noisiel (Frankrijk) zijn Matjaž Matošec (Enshin dojo), Queeny Inaldo, Wieke Lemmens en Rik Lemmens (allen Kyō Ren Kan) geslaagd voor hun 1e Dan. 

Wat dit jaar opviel was dat er vooral bij de 3e dan examens de slagingspercentages laag waren. Liggen deze normaal op 35% - 40%, deze keer waren ze behoorlijk lager. Ook het Yondan examen in Noisiel had ook een heel laag slagingspercentage. Van de 77 kandidaten waren er slechts 5 geslaagd (6%).  

Namens alle leden van Kyō Ren Kan van harte gefeliciteerd met de behaalde graden!!