Bezoek jces Kinjin aan dojo

Afgelopen woensdag zijn 6 leden van de Japanse culturele studentenvereniging Kinjin op bezoek geweest in de dojo. Nadat leden van Kyō Ren Kan op het Matsuri festival demonstraties hadden verzorgd was de interesse gewekt en werd er een bezoek gepland. De zes heren hadden wel eens van Kyudo gehoord en sommige beoefenden zelf ook een andere budo, maar Kyudo hadden ze zelf nog niet in levende lijve gezien in een dojo. Reden genoeg om een keertje langs te willen komen.

Na het voorschieten werd er door André uitleg gegeven over Kyudo. De gasten hadden vele vragen en toonden interesse in de achtergrond en de parallelen met andere budo en westers boogschieten. Daarna was het tijd voor de normale training die door de heren  werd bekeken tot aan de thee pauze. Na de pauze mochten ze zelf aan de slag en mocht men onder leiding van Ronald zelf de bogen proberen en een paar pijlen lossen op de makiwara. Hieruit bleek dat het allemaal toch een stuk moelijker en zwaarder was dan gedacht. 

Het was een leuk bezoek waarbij we onze 'hobby' konden demonstreren aan gasten die, net zoals wij, een passie hebben voor de Japanse cultuur. We hopen ze in de toekomst nogmaals te mogen verwelkomen in de dojo. 

Ivo is aan het oefenen op de mato terwijl Ronald de leden van jces Kinjin uitleg geeft op de makiwara